Міністерство оборони планує цього року побудувати 8 тис. квартир для військовослужбовців

Міністерство оборони планує цього року побудувати 8 тис. квартир для військовослужбовців

Міністерство оборони планує цього року побудувати 8 тис. квартир для військовослужбовців.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив міністр оборони України Юрій ЄХАНУРОВ на спільній нараді Міноборони і СПУ, присвяченій визначенню оптимальних шляхів забезпечення житлом військовослужбовців.
«Якщо не буде восьми тисяч квартир, не буде професійної армії», - сказав він.
Міністр повідомив, що цього року бюджетне фінансування армії буде збільшене. Після внесення змін до держбюджету Міноборони розраховує одержати кошти у розмірі 22,3 млрд. грн.
За даними директора департаменту будівництва Міноборони Тетяни АМОСОВОЇ, Державна програма забезпечення розвитку ЗС України на 2006-2011 роки ставить завдання за 4 роки забезпечити житлом 40,8 тис. військовослужбовців.
Але оскільки в 2006-2007 роках програма недовиконана на 9,5 тис. квартир, програма на цей рік не може бути менш як 8 тис. квартир.
Вона відзначила, що причиною низького обсягу введення житла минулого року стало зростання вартості будівництва, невчасне отримання фінансування, складна система тендерних і дозвільних процедур.
За даними Т.АМОСОВОЇ, бюджет-2008 передбачає для будівництва житла військовослужбовцям виділити 509 млн. грн., що становить 34% від обсягу необхідного фінансування.
Для того щоб побудувати 8 тис. квартир, міністерству необхідно ще близько 1,5 млрд. грн., додала вона.
УНІАН
Идентификатор: 3743