Містобудівна рада Києва відправила на доопрацювання обгрунтування будівництва 42-поверхового офісного центру на пл. Лесі Українки

Містобудівна рада Києва відправила на доопрацювання обгрунтування будівництва 42-поверхового офісного центру на пл. Лесі Українки

Архітектурно-містобудівна рада Києва відправила на доопрацювання містобудівне обгрунтування розміщення будівництва адміністративно-офісної будівлі з паркінгом на площі Лесі Українки, 1 в Печерському районі столиці.
Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було ухвалене сьогодні на засіданні Містобудівної ради.
Проект розроблено ТАМ «А.Пашенько» на замовлення ВАТ АК «Київреконструкція».
Проект передбачає будівництво 42-поверхової адміністративно-офісної будівлі біля Київської обласної державної адміністрації.
За словами головного архітектора проекту Андрія ПАШЕНЬКА, земельна ділянка площею 0,9 га відведено під будівництво громадських будівель.
Загальна площа комплексу - 112 тис. кв. м. На даху будівлі планується облаштувати вертолітний майданчик.
У комплексі також передбачено підземний паркінг на 720 машиномісць площею 32 тис. кв. м. Транспортна схема включає будівництво підземного тунелю, що виходить на вул. Кутузова.
В ході обговорення проекту начальник «Київдержекспертизи» Анатолій КАРМІНСЬКИЙ зазначив, що необхідною умовою проекту є будівництво пішохідного переходу. Також проект необхідно внести в детальний план території (ДПТ) Печерського району. Він звернувся до інвесторів з пропозицією зайнятися впорядкуванням пам`ятника Лесі Українці.
На думку члена Містобудівної ради Анатолія ЦВЄТКОВА, об`єкт на даній ділянці може бути розташований, проте він порекомендував переглянути можливості майданчика і скоректувати параметри будівлі, оскільки «поки що вона завелика».
Архітектор Олег ЛЕЛЕКО запропонував підземну частину площі використовувати для вирішення питання паркувальних місць не тільки для потреб проектованої будівлі, але і для громадських потреб.
У свою чергу керівник Київської міської організації Українського товариства охорони пам`ятників історії і культури Людмила АФАНАСЬЄВА зазначила, що вважає будівництво висотного об`єкту на площі "потворним ставленням до міста". Вона наполягає на тому, щоб об`єкт пройшов узгодження в ДАІ, екологічних організаціях, санстанції.
На думку начальника Головного управління охорони культурної спадщини Київської міської держадміністрації Руслана КУХАРЕНКА, за обсягом і висотою проектована будівля в 8 разів перевищує Лаврську дзвіницю. Щоб зменшити висотність будівлі, він запропонував проектувальникам зробити перехід через частину будівлі Київської ОДА і розподілити обсяг по обох його боках.
Підбиваючи підсумки розгляду проекту, головний архітектор Києва Василь присяжнюк відправив проект на доопрацювання, мотивуючи рішення тим, що містобудівні параметри розташування об`єкту не вирішені.
Він наголосив, що розміщення висотних будівель в центральній частині міста заборонене рішенням Київради. Водночас, згідно з рішенням Київради, об`єкт може бути розташований на відведеному майданчику. В.Присяжнюк додав, що межу висотності на цій території визначають існуючі 25-30-поверхові будівлі. Він також порекомендував проектувальникам вирішити питання з транспортною схемою і паркінгами.
УНІАН
Идентификатор: 3738