Довгий вважає за необхідне ухвалення законів, які визначають правила залучення коштів інвесторів

Довгий вважає за необхідне ухвалення законів, які визначають правила залучення коштів інвесторів

Щоб уникнути повторення афер, на кшталт «Еліта-Центр», парламенту необхідно приймати закони, які визначають правила продажу квартир, залучення коштів і кредитування будівельними компаніями.
Про це в інтерв`ю «Газете по-киевски» сказав заступник Київського міського голови – секретар Київради Олесь ДОВГИЙ.
«Хочу звернути увагу, - відзначив секретар Київради, - що на території пострадянських країн це перший випадок, коли держава, точніше місцева влада, через політизування ситуації, бере на себе відповідальність по зобов`язаннях комерційної структури».
При цьому О.ДОВГИЙ заявив, що «вже виділено 14 майданчиків, на яких «Київміськбуд» збудує 200 000 кв. м житла, з яких 50 тис. кв. м буде передано на компенсацію інвесторам «Еліти». «Президента про це поінформовано. Недопрацювання влади в тому, що чиновники недостатньо інформували вкладників», - додав він.
Довідка УНІАН. У результаті будівельної афери «Еліта-Центр» у Києві постраждали понад 1,5 тис. людей. За даними міліції, ця компанія укладала з громадянами договори про пайову участь у будівництві будинків у різних районах Києва, проте будівництво за цими адресами не велося. Загальну суму коштів, одержаних шахраями, міліція оцінює в 400 млн. грн.
УНІАН
Идентификатор: 3745