На території Одеського санаторію «Росія» збудують кардіоцентр і житловий комплекс

На території Одеського санаторію «Росія» збудують кардіоцентр і житловий комплекс

Члени одеської містобудівної ради схвалили містобудівне обгрунтування кардіологічного центру, житлового комплексу і дитячого садочку на території колишнього санаторію «Росія». Про це повідомив журналістам начальник муніципального управління архітектури і містобудування Володимир КОЛОКОЛЬНИКОВ.
За словами авторів проекту – інженерів фірми «Архпроект-МДМ», - на 24-гектарній території колишнього санаторію буде споруджено комплекс об`єктів, до якого увійде приватний кардіоцентр, розрахований на 940 відвідувань на зміну. Його будівля займе 3-гектарную площу. Поряд розміститься комплекс житлових будинків на площі 12 га, дитсадок і рекреаційна зона з парком на площі 4,8 га. До пляжної зони жителі елітного житлового комплексу зможуть спускатися на фунікулері, спорудження якого також передбачили проектанти.
Житловий комплекс інженери «Архпроекта-МДМ» представили у вигляді величезного будинку каскадного типу, поверховість яких підвищуватиметься від 9 до 12 поверхів в міру віддалення від моря. Його загальна житлоплоща - 200 тис. кв.м, оселитися в нових квартирах зможуть до 5 тис. людей.
У складі житлового комплексу планується зберегти тільки існуючу 5-поверхову будівлю санаторію і 3-поверхову будівлю аптеки.
За словами представника міськвиконкому Олега КУТАТЕЛЕДЗЕ, будівництво такого центру могло б обійтися місту в $50 млн.
УНІАН
Идентификатор: 3744