Блок Кличка вимагає від влади Києва громадського обговорення доцільності реконструкції Андріївського узвозу

Блок Кличка вимагає від влади Києва громадського обговорення доцільності реконструкції Андріївського узвозу

Блок Віталія Кличка вимагає від влади Києва широкого громадського обговорення доцільності реконструкції Андріївського узвозу.
Про це йдеться у заяві блоку, текст якої передано агентству УНІАН.
Блок Кличка вимагає від керівництва Київради розглянути на пленарному засіданні питання щодо правомірності усіх землевідведень на Андріївському узвозі.
Автори заяви зазначають, що на сьогодні у влади міста відсутній цілісний проект реконструкції Андріївського узвозу. “Натомість, ідуть спроби під її приводом легалізувати нову забудову та підвищити поверховість існуючих будинків. Тільки за оприлюдненою інформацію, на Андріївському узвозі комерційним структурам під забудову відведено близько 16 ділянок”, - повідомляють у блоці.
Внаслідок поспішної і непродуманої реконструкції кияни назавжди втратять Андріївський узвіз, переконані автори заяви.
“Схоже, що кияни і міська влада мають різні духовні цінності. Для жителів столиці цінність цієї території полягає в історичній цілісності та мистецькій аурі, а не в офісних чи житлових квадратних метрах. Саме через ці протиріччя на Андріївському підпалюють майстерні, а митців викидають на вулицю”, - зазначають вони.
У Блоці Кличка переконані, що першим кроком із порятунку узвозу має стати мораторій Київради на нове будівництво на його території, має бути припино розгляд і погодження усіх нових проектів до прийняття детального плану території Подільського району столиці.
Представники Блоку Кличка переконані, що втручання міської влади у середовище історичної вулиці має обмежитися реставрацією із заміною комунікацій та збереженням і відновленням історичної забудови.
“Будь-які роботи на Андріївському узвозі можливі тільки після проведення відкритого прозорого конкурсу на кращий проект і проведення місцевого референдуму щодо доцільності реконструкції”, - наголошується у заяві блоку.
Як повідомляв УНІАН, згідно з інформацією прес-служби КМДА, цього року розпочнеться реставрація Андріївського узвозу.
Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, за словами першого заступника голови КМДА Дениса БАССА, «Андріївський узвіз – це не лише улюблене місце відпочинку кожного киянина. Він цікавий і для гостей столиці. У наших планах – зробити його ще більш привабливим, презентабельним культурним центром. Зокрема, цього року ми продовжимо будівництво Театру на Подолі, а вже наступного року цей об`єкт буде введено в експлуатацію. Найближчим часом ми плануємо зробити красиве освітлення фасадів будинків, встановити гарні ліхтарі вздовж всього узвозу».
Він додав, що у планах міської влади реконструкція дороги та обмеження руху транспорту Андріївським узвозом. Незабаром тут їздитиме лише спеціалізований транспорт, а жителі Києва безперешкодно пересуватимуться узвозом.
«Єдина проблема в тому, що територія Андріївського узвозу перебуває на балансі Подільської райдержадміністрації, а не міста. Втім, ми зараз працюємо над цим питанням і шукаємо компромісні рішення на користь киян», - наголосив перший заступник голови КМДА.
УНІАН
Идентификатор: 3770