Демонтаж ТРЦ «Троїцький» у Києві почнеться на початку березня

Демонтаж ТРЦ «Троїцький» у Києві почнеться на початку березня

Процедура демонтажу недобудованого торгово-розважального центру «Троїцький» у Києві перед НСК "Олімпійський" відбудеться відповідно до запланованих термінів – на початку березня.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на першого заступника голови КМДА Анатолія ГОЛУБЧЕНКА.
За його словами, відповідно до пропозицій, ТОВ «Юджин» може отримати компенсацію у вигляді земельної ділянки площею 10 га в центрі столиці або площею 100 га в межах міста. Всі варіанти, які сьогодні може запропонувати місто, будуть оцінені й зіставлені з вартістю витрачених «Юджином» на будівництво і демонтаж об`єкту коштів. Відповідно до цих розрахунків і виділятиметься ділянка.
«Ми прискіпливо ставимося до вирішення цього питання, оскільки хочемо, щоб усе було зроблено правильно і юридично, і організаційно, і фінансово. До 29 лютого «Київдержекспертиза» визначить вартість знесення об`єкту, відразу після отримання цих даних ми почнемо демонтаж», - зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО.
Він додав, що, за попередніми розрахунками, знесення недобудованого об`єкту коштуватиме близько 30 млн. грн. Роботи зі знесення виконуватиме ВАТ «Київметробуд», а фінансувати їх буде ТОВ «Юджин».
«Немає ніяких підстав для побоювань, що місто не встигне реконструювати НСК «Олімпійський» або демонтувати недобудований об`єкт біля стадіону. Ми працюємо в посиленому оперативному режимі, не відхиляючись від встановленого терміну», - підкреслив перший заступник голови КМДА.
Як повідомляв УНІАН, 6 лютого Кабінет міністрів підтримав меморандум щодо демонтажу ТРЦ “Троїцький” перед Національним спортивним комплексом “Олімпійський” до 1 червня цього року.
16 лютого міністр України у справах сім`ї, молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО заявив, що вже з 18 лютого почнеться реконструкція НСК “Олімпійський”.
УЄФА наполягає на неможливості проведення на НСК “Олімпійський” матчів Євро-2012, якщо не буде демонтовано торгово-розважальний центр “Троїцький” перед стадіоном.
УНІАН
Идентификатор: 3835