Містобудівна рада Києва схвалила обгрунтування розміщення багатофункціонального комплексу в Шевченківському районі

Містобудівна рада Києва схвалила обгрунтування розміщення багатофункціонального комплексу в Шевченківському районі

Архітектурно-містобудівна рада Києва схвалила містобудівне обгрунтування розміщення житлово-громадського комплексу з вбудованими і прибудованими приміщеннями під офіси і торгово-розважальні заклади по вул. Златоустівська, 11 у Шевченківському районі столиці.
Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було ухвалене сьогодні в ході засідання містобудівної ради.
Проект розроблений САУ «ТАМ А.Пашенько» на замовлення ЗАТ «НЕСТ-Ханнер».
За словами головного архітектора проекту Андрія ПАШЕНЬКА, проект передбачає будівництво 45-поверхового багатофункціонального комплексу в кварталі, обмеженому проспектом Правди, вулицями Чорновола, Павлівською і Златоустівською, на території колишньої тютюнової фабрики "Рєємстма" площею 2,68 га.
Загальна площа комплексу становить 280 тис. кв. м, із них громадські приміщення і 5-рівневий торгово-розважальний центр займе 71,6 тис. кв. м, готель на 300 номерів – 17,5 тис. кв. м, офісні приміщення – 52,7 тис. кв. м, 24-поверхова житлова частина – 52,2 тис. кв. м, дошкільний заклад – 422 кв.м. У комплексі передбачений підземний паркінг на 2,5 тис. машино-місць.
А.ПАШЕНЬКО зазначив, що в перспективі планується реконструкція всього кварталу, де пропонується на місці тютюнової фабрики збудувати багатофункціональний комплекс, на місці гаражів – офісні приміщення, а на місці хлібокомбінату – житловий квартал. Крім того, передбачається, що територією кварталу пройде нова лінія метрополітену на Троєщину.
За словами архітектора проекту, всередині кварталу планується зробити пішохідно-транспортну вулицю, де швидкість автомобілів буде обмежена до 5 км/год. При цьому в перспективі передбачається розширення вул. Златоустівської, а також перенесення на цю вулицю двох колекторів, що знаходяться на території кварталу.
Як повідомив заступник голови правління ВАТ «Нерухомість столиці» (НЕСТ), що є акціонером ЗАТ «НЕСТ-Ханнер», Сергій ОВЧИННІКОВ, орієнтовна сума інвестицій в будівництво комплексу становитиме 340 млн. дол. Планується, що перша черга комплексу буде здана в 2011 році. Загальний термін реалізації проекту – близько 7 років.
У ході обговорення проекту член містобудівної ради Сергій ЦЕЛОВАЛЬНИК зазначив, що розміщення комплексу на даній території можливе.
Члени містобудівної ради рекомендували попрацювати над транспортно-пішохідною схемою кварталу, зокрема, «розвести» рух транспорту і пішоходів по внутрішній вулиці, попрацювати над питаннями в`їздів і виїздів з паркінгу, а також передбачити можливість інших транспортних розв`язок у кварталі.
Підбиваючи підсумки розгляду проекту, головний архітектор Києва Василь присяжнюк схвалив містобудівне обгрунтування розміщення об`єкту, порекомендувавши допрацювати транспортно-пішохідну схему із залученням іноземних і вітчизняних фахівців, облаштувати підземний транспортний простір, зробити відступ від червоних ліній, поставивши будівлю глибше, зробити внутрішню вулицю в кварталі виключно пішохідною.
УНІАН
Идентификатор: 3848