Київська влада готує новий конкурс на визначення інвестора з будівництва нового сміттєспалювального заводу на Троєщині

Київська влада готує новий конкурс на визначення інвестора з будівництва нового сміттєспалювального заводу на Троєщині

Київська влада готує новий конкурс на визначення інвестора з будівництва нового сміттєспалювального заводу на Троєщині.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в інтерв’ю журналістам повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО, відповідаючи на запитання, чи узгоджено питання будівництва об’єкту з австрійською компанією, що виграла попередній конкурс.
«Все. Ми написали їм листа, що ми з ними далі не працюємо. І вже відпрацьовуємо новий конкурс», - сказав А.ГОЛУБЧЕНКО.
Водночас він припустив, що ця компанія може знову звернутись зі своїми пропозиціями до київської влади.
А.ГОЛУБЧЕНКО виключив можливість звернення цієї компанії до суду, оскільки відповідна угода не була підписана.
Як повідомляв УНІАН, 22 лютого А.ГОЛУБЧЕНКО не виключив, що столична влада проведе новий інвестконкурс з будівництва ТЕЦ на відновлювальному паливі (сміттєспалювального заводу) біля ТЕЦ-6 в Деснянському районі столиці.
За його словами, компанія-переможець проведеного раніше конкурсу (австрійська фірма «AVN») вимагає від Києва банківські гарантії щодо повернення інвестицій, що планується вкласти у будівництво нової ТЕЦ.
Нова ТЕЦ не тільки перероблятиме сміття, а й вироблятиме електро- та теплоенергію. Запланована потужність підприємства 500 тонн сміття на рік. А впровадження на запланованому для будівництва підприємстві технології термічного знешкодження відходів надасть можливість отримувати Києву, зокрема, електроенергії додатково до 30 мегават на рік.
За інформацією А.ГОЛУБЧЕНКА, передбачено фінансування на проектування та будівництво об’єктів інженерної інфраструктури ТЕЦ на відновленому паливі в обсязі 2 млн. грн. Загалом з міського бюджету на виконання робіт з відведення земельної ділянки та на розробку техніко-економічних розрахунків з будівництва ТЕЦ вже витрачено майже 1 млн. грн.
Обсяг інвестицій, який пов’язаний з цим проектом становить близько 400 млн. доларів. завод планується побудувати за три роки.
УНІАН
Идентификатор: 3862