Одеська міськрада вирішила визначити інвестора будівництва стадіону в Лузанівці на земельних торгах

Одеська міськрада вирішила визначити інвестора будівництва стадіону в Лузанівці на земельних торгах

Сьогодні позачергова сесія Одеської міської ради ухвалила рішення виставити на відкриті земельні торги 30-гектарну земельну ділянку в мікрорайоні Лузанівка.
Як передає кореспондент УНІАН, начальник міськуправління земельних ресурсів Олена ТЮТЮННИК, виступаючи перед депутатами, заявила, що «умовою купівлі цієї приморської ділянки буде будівництво стадіону на 30 тис. місць, спортивного центру на 5 тис. місць, великого дворівневого паркингу на 2400 автомобілів, гіпермаркету з паркингом на 1200 місць». Також планується збудувати на цій ділянці готельний комплекс площею 80 тис. кв. метрів і торгово-розважальний комплекс площею 100 тис. кв. метрів.
Крім того, інвестор повинен буде зайнятися намиванням піску на Лузанівському пляжі.
Після будівництва стадіон і спортивний центр, а також упорядкована територія навколо цих об`єктів будуть передані територіальній громаді міста. Гіпермаркет, готельний і торгово-розважальний комплекси залишаться у власності інвестора.
Нагадаємо, будівництво стадіону в Лузанівці є одним із пунктів міської програми підготовки до проведення в Одесі матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Водночас, при затвердженні обласної програми з підготовки до проведення Євро-2012 депутатська більшість Одеської облради вирішили сьогодні виключити з програми пункт про будівництво резервного стадіону в Лузанівці. На думку депутатів, «при будівництві цього об`єкту буде знищена паркова зона, а також закритий доступ до моря».
Коментуючи позицію депутатів облради, мер Одеси Едуард ГУРВІЦ заявив, що «облрада перевищила свої повноваження», оскільки земля в Лузанівці належить міській громаді. І лише Одеська міська громада повноважна ухвалювати рішення, як розпорядитися своєю власністю.
УНІАН
Идентификатор: 3867