Запоріжжя отримало 60 млн. грн. держкоштів на будівництво нових мостів через Дніпро

Запоріжжя отримало 60 млн. грн. держкоштів на будівництво нових мостів через Дніпро

Запоріжжя із запізненням майже на 2 місяці отримало 60 млн. грн. державних коштів на будівництво нових мостів через Дніпро.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Запорізької мерії, "на рахунки мостобудівників надійшли перші цього року 60 мільйонів гривень, 42 з яких підуть у рахунок погашення боргів перед підрядниками - мостобудівники за свої гроші працювали в січні і лютому".
За словами начальника УКБ Запорізького міськвиконкому Івана СУХОМЛИНА, багатомісячні перерви у фінансуванні не дозволяють мостобудівникам робити замовлення на металоконструкції й інші матеріали тривалого виготовлення, що збільшує терміни проведення робіт і їх вартість.
Як повідомляв УНІАН, у липні 2007 р. мер Запоріжжя Євген КАРТАШОВ заявив, що з початку будівництва вартість зведення мостів через Дніпро в Запоріжжі збільшилася на третину. "У 2002 році, коли ми складали кошторис, вартість моста становила 1,9 млрд. грн. Ви знаєте, як зросли ціни за п`ять років. Орієнтовно, міст вже коштує більш як 3 мільярди, і чим довше ми будуватимемо міст, тим більше зростатиме його вартість", - заявив мер Запоріжжя, зазначивши, що "через нестабільне фінансування в попередні роки, мостовики вже відстають від графіка на 1,5 - 2 роки".
УНІАН
Идентификатор: 3866