Житловий фонд Вінниці потребує 60 млн. грн. капітальних вкладень - міськвиконком

Житловий фонд Вінниці потребує 60 млн. грн. капітальних вкладень - міськвиконком

За даними Вінницького міськвиконкому, житловий фонд Вінниці потребує капітальних вкладень на 59 млн. грн.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник Управління житлового господарства Микола КОСТЮК під час громадських слухань щодо обговорення проекту рішення виконкому міської ради «Про затвердження вартості послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій».
"Планові огляди технічного стану житлових будинків, житловий фонд міста визначили потребу капітальних вкладень в розмірі 59 млн. грн.", - сказав він. М.КОСТЮК зазначив, що міська рада та її виконавчий комітет щорічно вишукують і збільшують обсяги капітальних вкладень в розвиток сфери житлового господарства, проведення капітального ремонту основних конструктивних елементів будинків. "Так, якщо в 2005 році на це було виділено з місцевого бюджету 4,3 млн. грн., в 2006 році - 5,4 млн. грн., то в 2007 році - 7,2 млн. грн., і на 2008 рік заплановано виділити 9,2 млн. грн.", - підкреслив М.КОСТЮК.
За його словами, для потреб житлового господарства в 2007 році було придбано 10 одиниць нової техніки на 1 млн. 250 тис. грн. "В 2007 році ЖЕКи виконали поточний ремонт будинків на 3,7 млн. грн., що в 3,3 рази більше, ніж в 2006 році. Впродовж минулого року було відремонтовано 1025 під`їздів будинків. Раніше такий обсяг робіт виконувався за 5-6 років", - зазначив начальник управління ЖКГ.
Він також повідомив, що наразі приділяється значна увага створенню об`єднань співвласників багатоквартирних будинків, які самостійно будуть вирішувати питання управління та утримання житлових комплексів. "Станом на 1 січня 2008 року в місті створено і функціонує 87 таких об`єднань", - додав М.КОСТЮК.
УНІАН
Идентификатор: 3868