Мінрегіонбуд: Криза не завадить вчасно побудувати об`єкти до Євро-2012

Мінрегіонбуд: Криза не завадить вчасно побудувати об`єкти до Євро-2012

Українські будівельники спроможні вчасно і якісно спорудити всі об`єкти до фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Про це заявив І-ий заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України, національний координатор з питань методології проектування будівництва Анатолій Беркута. В середу під його головуванням пройшла нараді з питань організаційно-методичної допомоги в проектуванні, будівництві та проведенні державної експертизи проектів об`єктів до фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

В Мінрегіонбуді запевнили, що невтішні показники (за 11 місяців поточного року спад обсягів будівельних робіт в Україні складає 13%, в жовтні ця цифра складала 9,6%) не відіб’ються на підготовці до Євро-2012.

За словами Анатолія Беркути, будь-яка технологія в будівництві може бути матеріалізована вітчизняними будівельниками: `Немає жодних проблем з точки зору технологій, організації виконання робіт - ми все встигнемо зробити, якщо будемо рухатися належним чином`, - зазначив перший заступник Міністра.

Він також наголосив учасникам наради – представникам міст, які прийматимуть гостей чемпіонату, що для успішної підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи, влада на місцях має створити робочі групи для супроводу кожного об`єкта, оперативного вирішення проблем виділення земельних ділянок, проходження погоджувальних і дозвільних процедур.

Анатолій Беркута також зазначив, що полегшити ситуацію при підготовці до Євро-2012 зможе прийнятий парламентом у першому читанні законопроект `Про запобiгання впливу свiтової фiнансової кризи на розвиток будiвельної галузi та житлового будівництва`.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5185