Мінрегіонбуд працює над розвитком гірських територій

Мінрегіонбуд працює над розвитком гірських територій

Мінрегіонбуд розробляє Закон України `Про розвиток гірських територій України`. Про це поінформував журналістів Міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда. За його словами, в Україні діє Закон `Про статус гірських населених пунктів в Україні`, ухвалений ще в 1995 році. Він визначає основні засади державної політики щодо розвитку гірських населених пунктів та гарантії соціального захисту громадян, що у них проживають, працюють або навчаються.

`В цьому законі ми плануємо закласти норми, які регламентуватимуть, як подолати невпинну тенденцію знелюднення гір, запобігти поглибленню соціально-економічного занепаду гірських районів, створити належні умови для розвитку гірської території, а не окремих населених пунктів, зберегти особливі природні ареали`, - повідомив Міністр.

На переконання Василя Куйбіди, в центрі уваги цього закону повинна бути людина, а основними його напрямками повинні стати економічний – забезпечення розвитку та утримання дорожньої інфраструктури, підтримка видів економічної діяльності, характерних для гірських територій, а також туризму, традиційних ремесел і промислів; екологічний – передбачення заходів зі збереження і мінімізації шкоди природному середовищу гір, обмеження промислового використання гірських територій; соціальний – визначення особливостей оплати праці працівників бюджетних установ.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5188