Мінрегіонбуд: Будівельна галузь отримала антикризовий закон

Мінрегіонбуд: Будівельна галузь отримала антикризовий закон

Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому ЗаконУкраїни `Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва`. За цей документ проголосували 410 депутатів парламенту. Зо основу було взято урядовий законопроект.

Законопроект передбачає завершення будiвництва житлових об`єктiв з готовнiстю понад 70%, вартiсть житла в яких мають визначити Мiнiстерство економiки та Мiнiстерство регiонального розвитку та будiвництва. У 2009 роцi передбачається завершення будiвництва будинкiв iз готовнiстю понад 50%, а пiсля цього - будинкiв iз готовнiстю менше 50%.

Крiм того, законопроект передбачає створення програми про будiвництво житла з державною пiдтримкою на рiвнi 30%, а також спрощення дозвiльних процедур у будiвництвi.

Цей документ також пропонує вiдшкодовувати забудовнику чи iнвестору витрати на будiвництво або реконструкцiю об`єктiв, мереж енерго- та газопостачання. Вiдшкодування цих витрат пропонується покласти на пiдприємство, яке має право надавати технiчнi умови на будiвництво таких об`єктiв i мереж i якому вони передаються на баланс та в експлуатацiю. При цьому форму договору, порядок визначення обгрунтованого обсягу витрат, що пiдлягають компенсацiї, та форму вiдшкодування встановлює Кабiнет Мiнiстрiв.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5222