Мінрегіонбуд знає, які наступні кроки необхідно робити в будівельній галузі

Мінрегіонбуд знає, які наступні кроки необхідно робити в будівельній галузі

Для реалізації ряду положень Закону України `Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва` необхідно внести зміни до діючих та розробити нові нормативно-правові акти. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України Дмитро Ісаєнко на засіданні постійно діючої робочої групи з моніторингу будівельної галузі 29 грудня 2008 року.
За словами Дмитра Ісаєнка, найближчим часом необхідно розробити та прийняти наступні нормативно-правові документи:

Постанова Кабінету Міністрів України про затвердження порядків використання коштів (після визначення видатків у Державному бюджеті України). В залежності від бюджетних програм буде визначено кількість постанов.
Постанова Кабінету Міністрів України про Порядок пільгового кредитування суб’єктів господарської діяльності (забудовників).
Постанова Кабінету Міністрів України про Порядок використання коштів для фінансування операцій комерційних банків в частині надання громадянам іпотечних кредитів, отриманих на довгостроковій поворотній основі за рахунок Державного бюджету України.
Постанова Кабінету Міністрів України про єдиний Порядок використання коштів Державного бюджету України на будівництво житла.
Постанова Кабінету Міністрів України про Порядок надання державної підтримки та забезпечення громадян доступним житлом.
Постанова Кабінету Міністрів України про Порядок оренди житла з викупом.
Постанова Кабінету Міністрів України про Порядок визначення обґрунтованого обсягу витрат, що підлягає компенсації, форми відшкодування та типової форми договору на збудовані за технічними умовами мережі (об’єкти) електро- та газопостачання.
Постанова Кабінету Міністрів України про Порядок передачі споруд трубопровідного транспорту у державну власність і на баланс підприємств трубопровідного транспорту.
Постанова Кабінету Міністрів України про Порядок використання коштів Стабілізаційного фонду Державного бюджету України.
Постанова Кабінету Міністрів України про затвердження Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2009-2016 роки.

Методичні рекомендації Мінрегіонбуду про визначення ступеня будівельної готовності об’єктів.
Наказ Мінрегіонбуду про затвердження форм свідоцтва про відповідність забудованого об’єкта проектній документації, вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил, заяви замовника об’єкта будівництва, акта готовності об’єкта до експлуатації.
Номенклатура та проект-еталон будинку з доступним житлом. Відбір проектів масового застосування.
Впровадження Єдиного державного електронного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.
Дмитро Ісаєнко також зазначив, що Державна податкова адміністрація повинна включити видатки на доступне житло до податкового кредиту. Ще однією необхідністю, за його словами, є формування в Мінрегіонбуді системи замовників будівництва.
http://www.minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 5240