Прийнятий закон `Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва`

Прийнятий закон `Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва`

Верховною Радою України був прийнятий закон `Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва`.
Як зазначено в законі, він був прийнятий з метою стабілізації будівництва, підвищення платоспроможності населення, забезпечення реалізації житлових прав громадян, які потребують державної підтримки, стимулювання розвитку будівельної та суміжних галузей в умовах світової фінансової кризи.

Кошти на завершення будівництва об’єктів у 2009 році будуть спрямовані на добудову житла, яке має ступінь готовності більш як 70 відсотків, у 2010 році – 50 відсотків, у разі неспроможності забудовників продовжувати будівництво житла.

Також, будуть надаватися пільгові кредити на будівництво житла та компенсацій процентної ставки за цими кредитами, збільшаться статутні капіталаи державних банків та Державної іпотечної установи.

Іпотечні кредити, що будуть віднесені до категорії ризикованих, ви купатимуться державою у кредиторів.
Идентификатор: 5257