Мінсім’ї: Будівельно-монтажні роботи з реконструкції НСК `Олімпійський` мають бути завершені відповідно до графіка в грудні 2010 року

Мінсім’ї: Будівельно-монтажні роботи з реконструкції НСК `Олімпійський` мають бути завершені відповідно до графіка в грудні 2010 року

Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко вважає, що будівельно-монтажні роботи з реконструкції НСК `Олімпійський` будуть завершені відповідно до графіка - в грудні 2010 року.

Про це Міністр сказав у понеділок, 16 лютого, на брифінгу перед засіданням колегії Міністерства, яке присвячене підсумкам діяльності з реалізації соціально-економічної політики у 2008 році та пріоритетам роботи на 2009 рік.

Відповідаючи на запитання про можливість змін в кошторисі на реконструкцію НСК `Олімпійський`, що зумовлено впливом економічної кризи та, зокрема, зміною курсу валют, Юрій Павленко зазначив, що під час затвердження техніко-економічного обґрунтування проекту і кошторису курс євро і долара відрізнявся від того, який є сьогодні. `Але на сьогоднішній день у питанні фінансування реконструкції НСК `Олімпійський` ми виходимо із затвердженого кошторису на 2 мрлд. 114 млн. грн.`, - наголосив Міністр, додавши, що, згідно підписаної угоди з генеральним підрядником, на будівельно-монтажні роботи має бути затрачено трохи більше 1 мрлд. 300 млн. грн.

Він зауважив, що уточнення кошторису можливі на етапі затвердження стадії `Проект`, але це об’єктивні зміни, оскільки кошторис на стадії концептуального проекту і кошторис на стадії `Проект` відрізняються, бо в останньому повністю деталізовано всю діяльність до найменших дрібниць. За його словами, згідно з графіком, `в кінці березня - на початку квітня ми отримаємо від генерального проектанта стадію `Проект`, яка потім буде проходити аналіз українськими службами, відповідними міністерствами та відомствами`. `Таким чином, до кінця квітня ми будемо мати стадію `Проект` і відповідно уточнений кошторис`, - повідомив Юрій Павленко. `Разом з тим, те завдання, яке ми ставимо перед генпідрядником і генпроектантом, - це не виходити за межі тієї суми, яка затверджена кошторисом`, - наголосив Міністр.

Він також зазначив, що з травня 2009 року, після затвердження проекту, почнеться більш активний етап будівельно-монтажних робіт, кількість будівельників буде збільшена в декілька разів і надалі становитиме до 5-ти тисяч робітників. `Все розраховано помісячно, поденно`, - зазначив Юрій Павленко. Він висловив переконання, що в грудні 2010 року будівельно-монтажні роботи будуть завершені. Міністр наголосив, що для збереження динаміки робіт Міністерство ставить перед урядом питання безперебійного фінансування реконструкції.

Порушуючи тему зміни цін на будівельні матеріали, зумовленої впливом соціально-економічної ситуації та курсу валют, Міністр зазначив, що деякі будівельні матеріали, як свідчать результати тендерів, сьогодні є дешевшими, ніж вони закладалися в кошторис, деякі – навпаки, дорожчими, тому загалом відчутного впливу на кошторис коливання цін не матимуть.

Юрій Павленко також повідомив, що, згідно з проектом реконструкції, площа Троїцька перед НСК `Олімпійський` залишиться відкритою і там буде влаштовано підземний паркінг.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5485