Президент провів нараду з питань фінансування підготовки до ЄВРО-2012

Президент провів нараду з питань фінансування підготовки до ЄВРО-2012

Участь у нараді взяли Віце-прем`єр-міністр І.Васюник, Голова НБУ В.Стельмах, Глава Секретаріату Президента В.Ульянченко, перший заступник Глави Секретаріату Президента О.Шлапак, заступник Глави Секретаріату Президента Ю.Богуцький, перший заступник голови правління НБУ А.Шаповалов, заступник міністра фінансів В.Матвійчук.
Головне питання, що обговорювалося на зустрічі, - стан фінансування заходів із підготовки та проведення в Україні ЄВРО-2012.

Президент України висловив глибоке занепокоєння гальмуванням процесу фінансування об`єктів ЄВРО-2012.

Під час зустрічі Віце-прем`єр-міністр І.Васюник поінформував Главу держави про те, що на сьогоднішньому засіданні уряду була прийнята уточнена Державна цільова програма підготовки та проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу з необхідністю фінансування зі Стабілізаційного фонду та спеціального фонду Держбюджету в сумі, що перевищує 8 млрд. гривень.

На нараді також були детально обговорені джерела наповнення Стабілізаційного фонду та спеціального фонду Держбюджету.

Президент дав доручення НБУ та Міністерству фінансів опрацювати можливість фінансування Стабілізаційного фонду Держбюджету через ОВДП з обов`язковим цільовим спрямуванням отриманих коштів на об`єкти ЄВРО-2012.

В.Ющенко також дав доручення Міністерству фінансів підготувати розгорнуту інформацію щодо невиконання доходів спеціального фонду Держбюджету та внести пропозиції щодо врегулювання цих питань.

Про результати Глава держави просить поінформувати його через 10 днів.
http://www.president.gov.ua/
Идентификатор: 6077