Віктор Ющенко в цілому позитивно оцінює затвердження урядом вартості робіт на НСК `Олімпійський`

Віктор Ющенко в цілому позитивно оцінює затвердження урядом вартості робіт на НСК `Олімпійський`

Про це Глава держави повідомив журналістам після огляду будівництва на спортивному комплексі `Олімпійський`.

`Найголовніше, що досягнуто сьогодні, – дискусію щодо вартості об`єкта виведено з політичної площини`, – підкреслив Віктор Ющенко.

Очевидно, зазначив він, дві третини експертів можуть сказати, що визначеної суми недостатньо для завершення проекту. Однак важливим є те, що ця дискусія перестає бути `компонентом політичних спекуляцій`. Віктор Ющенко відзначив, що йдеться про ситуацію, коли одна сторона бореться за зниження вартості об`єкта - `начебто з благими намірами`, а інша заперечує наявність популізму в кошторисних розрахунках, які базуються виключно на техніко-економічному обґрунтуванні проекту (Міністерство у справах сім`ї, молоді та спорту пропонувало затвердити більшу кошторисну вартість проекту).

Водночас, підкреслив Глава держави, затвердженого зараз кошторису проекту достатньо для того, `щоб на півтора року фінансистам зняти свою частину питання, а політикам – свою`.

За словами Віктора Ющенка, через півтора року буде проведено аналіз виконання кошторису проекту, який встановить, чи потрібно робити його перегляд у бік збільшення або зменшення. `Рішення, яке нині досягнуто, не є глибоко професійним, але воно компромісне. Політикам дає насолоду бавитися з тим, що вони принесли `унікальну економію коштів`, а прагматикам, які відповідають за цей проект, – розуміти, що у них є принаймні 2,1 мільярда гривень, і цього достатньо, щоб 18 місяців вести активні роботи у рамках графіка`, – переконаний Президент.
http://www.president.gov.ua/
Идентификатор: 6101