Китайська корпорація `CITIC Group` зацікавлена в співпраці з Харковом у підготовці до Євро-2012

Китайська корпорація `CITIC Group` зацікавлена в співпраці з Харковом у підготовці до Євро-2012

Вчора в залі прийому офіційних делегацій Харківської міської ради відбулася зустріч з офіційною делегацією китайської державної міжнародної трастово-інвестиційної корпорації `CITIC Group`, яка приїхала в Україну з метою переговорів з провідними міністерствами та органами місцевої влади щодо можливої участі в реалізації глобальних інвестиційних проектів, зокрема, пов’язаних з проведенням в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року. З боку Харкова у зустрічі взяли участь заступник міського голови – директор Департаменту з питань підготовки та проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року та спорту міськради Віктор Христоєв, заступник директора Департаменту транспорту і зв’язку Сергій Дульфан, директор Департаменту міжнародного співробітництва Віктор Рудь, начальник ДП `Харківський метрополітен` Сергій Мусєєв, а також представники головного інвестора підготовки до Євро-2012 компанії `DCH`. З боку китайської делегації на зустрічі були присутні заступник генерального директора корпорації `CITIC Group` Ю Люмань, а також інші представники корпорації.

Як зазначив Віктор Христоєв, це була перша зустріч з представниками китайської корпорації, які сьогодні презентували свою компанію Харкову. В ході зустрічі обговорювалися питання, які актуальні для розвитку Харкова. Це, перш за все, розвиток метрополітену та електротранспорту, реконструкція доріг, розвиток транспортної системи, готельний бізнес.

За словами У Люмань, `CITIC Group` зацікавила низка проектів, зокрема, будівництво аеропорту, розвиток транспортної системи. `Наша компанія зацікавлена працювати з Харковом, оскільки ми впевнені, що Харків успішно проведе чемпіонат Європи 2012 року з футболу. Між Китаєм і Харковом історично склалися дружні стосунки, і ми хотіли б допомогти Харкову успішно підготуватися до проведення Євро-2012`, - підкреслила вона.

http://city.kharkov.ua/
Идентификатор: 6115