Мінсім`ї: Усі складні питання, пов`язані з територією навколо НСК `Олімпійський`, врегульовано

Мінсім`ї: Усі складні питання, пов`язані з територією навколо НСК `Олімпійський`, врегульовано

Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко заявив, що усі складні питання, пов’язані з територією навколо НСК `Олімпійський`, врегульовано, а всі земельні ділянки, які перебувають у державній власності, працюватимуть в інтересах українського спорту. Про це Юрій Павленко повідомив 14 липня 2009 року під час брифінгу, присвяченого проведенню чергового Дня відкритих дверей на НСК `Олімпійський`.

`Ми із представниками Київської міської державної адміністрації, безпосередньо міським головою Леонідом Черновецьким, з тими, хто вважається власниками ділянок, провели не один раунд переговорів і вже близькі до остаточного рішення`, – повідомив Міністр.

Міністр запевнив, що віднині всі земельні ділянки, що перебувають у державній власності, працюватимуть в інтересах українського спорту. `Ніяких житлових чи офісних масивів на цих ділянках не з’явиться`, – наголосив Юрій Павленко.

Міністр уточнив, що йдеться про територію площею 4,72 га, яка використовуватиметься для розміщення телевізійного центру на НСК `Олімпійський`, призначеного для трансляції змагань, та ділянку площею 3,82 га, що буде частиною зони гостинності на період проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу.

Облаштування зони гостинності біля НСК `Олімпійський` є однією з головних вимог УЄФА.

Міністр також зазначив, що на даний час розробляється концепція прилеглої території, де попередньо планується збудувати басейн, зал для боротьби, легкоатлетичний комплекс тощо. Юрій Павленко запевнив, що позиція Міністерства стосовно того, що кожен клаптик землі довкола НСК `Олімпійський` має бути використаний для розвитку спорту, залишається незмінною.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6189