Мінсім’ї: Кабінет Міністрів вніс зміни до проекту будівництва стадіону `Металіст`

Мінсім’ї: Кабінет Міністрів вніс зміни до проекту будівництва стадіону `Металіст`

5 серпня 2009 року Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження про затвердження скорегованого проекту і титулу будівництва реконструкції обласного спортивного комплексу `Металіст` у Харкові.

За словами Міністра у справах сім`ї, молоді і спорту Юрія Павленка, необхідність корекції проекту стадіону виникла після проведеного експертами УЄФА моніторингу підготовки спортивної арени Харкова.

Зокрема, експерти Європейської футбольної асоціації уточнили вимоги щодо створення безпечних умов перебування глядачів під час проведення заходів, покращення пропускної спроможності, спорудження додаткових евакуаційних виходів, заміни і встановлення нових турнікетів, устаткування комплексу інформаційно-комп`ютерних технологій, цифрових мультимедійних систем і систем озвучування стадіону. Також враховано низку позицій з експлуатації арени.

Міністр наголосив, що Уряд врахував усі вимоги УЄФА щодо стадіону `Металіст`. `Роботи на харківському спорткомплексі йдуть з випередженням графіку. Не сумніваюсь, що `Металіст` вже до кінця 2009 року буде готовий до прийому матчів Євро-2012. Тож стадіон буде введено в експлуатацію на півроку раніше запланованого терміну`, - пояснив Юрій Павленко.



Довідково:

Згідно з проектом, запланована місткість стадіону `Металіст` у Харкові становить 41 399 глядачів.

Загальна кошторисна вартість арени - 599 млн. 453 тис. гривень.

Фінансується будівництво спорткомплексу з місцевого бюджету, інвестиційних коштів і частково (на завершальному етапі будівництва) - з державного бюджету. Основну частину фінансування будівельних робіт взяв на себе футбольний клуб `Металіст`.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6323