Мінрегіонбуд: Житло, яке Уряд викупить для пільговиків, введуть в експлуатацію ще в цьому році

Мінрегіонбуд: Житло, яке Уряд викупить для пільговиків, введуть в експлуатацію ще в цьому році

Кабінет Міністрів України відібрав 66 незавершених житлових будинків, які добудовуватимуться за державні кошти. В них 2293 квартири вільні від зобов’язань, які будуть передані пільговикам, що перебувають в черзі на житло. Це – 154,2 тисячі квадратних метрів на суму 601 мільйон 460 тисяч гривень. Про це повідомив перший заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України Анатолій Беркута.

Він зазначив, що на найближчому засіданні Уряду розглядатимуть черговий перелік об’єктів з високою ступінню готовності для добудови їх за державної підтримки. В цілому, на придбання житла для пільгових категорій населення Уряд планує витратити в 2009 році 2 мільярди гривень.

Така програма, за словами Анатолія Беркути, пожвавить роботу будівельного комплексу, який останні місяці демонструє показники хоча й незначного, але все таки приросту. Він також додав, що всі квартири, які Уряд купує для пільговиків, повинні бути оздоблені найнеобхіднішим (санвузол, ванна, кухонна плита тощо). Крім того, оздоблювальні роботи проводитимуться виключно матеріалами вітчизняних виробників.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6365