Мінсім`ї: НСК `Олімпійський` стане найбільшим стадіоном в Україні та Польщі за кількістю посадкових місць

НСК `Олімпійський` відповідатиме не тільки усім вимогам УЄФА до стадіонів класу `Еліт`, але й спеціальним вимогам до стадіону, де буде проводитись фінальний матч ЄВРО-2012. Про це 2 листопада 2009 року заявив керівник проекту реконструкції НСК `Олімпійський`, заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Сергій Драч під час ознайомлення групи іноземних журналістів з ходом робіт на київському стадіоні. У складі групи – представники засобів масової інформації Угорщини, Польщі, Німеччини.

Сергій Драч ознайомив іноземних журналістів з особливостями проекту, розробленого німецькими архітекторами компанії gmp, він підкреслив унікальність і численні переваги стадіону серед інших арен, що готуються до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

`Стадіон НСК `Олімпійський` найкраще підходить для проведення фіналу ЄВРО-2012. НСК `Олімпійський`- стане найбільшим стадіоном в Україні та Польщі за кількістю місць. Арена вміщуватиме 69 004 глядачів і матиме напівпрозоре покриття найвищої якості, що накриватиме 100% глядацьких місць, і водночас забезпечить трав’яний газон достатньою кількістю сонячних променів, - наголосив Сергій Драч. Крім того, застосування на стадіоні НСК `Олімпійський` найсучаснішої системи освітлення, якісного звукового обладнання найвідоміших іноземних виробників, застосування IT-технологій дозволить стадіону бути сертифікованим УЄФА і на найвищому рівні прийняти фінал ЄВРО-2012`.

Керівник проекту повідомив, що генеральний підрядник, найдосвідченіша вітчизняна компанія `Київміськбуд`, сьогодні згідно графіка виконує весь комплекс будівельно-монтажних робіт з реконструкції стадіону НСК `Олімпійський`. Зокрема, розпочаті роботи зі спорудження підземного поверху VIP-зони – п`ятиповерхової будівлі з приміщеннями для гравців, суддів, тренерів, журналістів, почесних гостей; будуються приміщення в зоні обслуговування вболівальників (фан-клуб, магазини з атрибутикою, кафе); завершуються відновлювальні роботи верхнього ярусу трибун та роботи з формування нижнього ярусу; тривають роботи з будівництва залізобетонного каркасу естакади та об’їзної галереї; триває зведення каркасу, який триматиме покриття над трибунами. Роботи ведуться у дві-три зміни, безперебійно. У роботах беруть участь близько 1600 робітників та майже 400 інженерно-технічних працівників, працює 204 одиниці будівельної техніки.

Підсумовуючи, Сергій Драч повідомив, що проект реконструкції виконується згідно графіка. `Державне фінансування відбувається стабільно. За умови збереження темпів виконання будівельно-монтажних робіт, а також своєчасного фінансування, НСК `Олімпійський` буде готовий вчасно і згідно усіх вимог УЄФА до стадіонів класу `Еліт`, - сказав заступник Міністра.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6732