Укравтодор: Дорожники Львівщини підготувались до зимового утримання доріг

Укравтодор: Дорожники Львівщини підготувались до зимового утримання доріг

Мережа автомобільних доріг загального користування Львівської області складає 8 372,7 км, з них автомобільні дороги державного значення 1 039,2 км. На даний час ця мережа забезпечує потребу у внутрішніх та міжнародних автотранспортних перевезеннях.

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області Ігоря Завійського, саме у збільшенні обсягів будівництва, реконструкції, капітального ремонту та постійному підвищенні якості поточного ремонту і експлуатаційного утримання автомобільних доріг бачать дорожники перспективу та головні завдання, які стоять перед Службою автомобільних доріг.

Дорожні підприємства, що виконують роботи на автомобільних дорогах загального користування, належним чином підготовлені до несприятливих погодніх умов взимку. Станом на 01 грудня 2009 року дочірнє підприємство `Львівський облавтодор` ВАТ ДАК `Автомобільні дороги України` заготовили протиожеледні матеріали:

- пісок – 29,4 тис м3,

- технічна сіль, каїніт – 5,8 тис. т;

Працівники облавтодору відремонтовали та підготували до зимового утримання автомобільних доріг області 10 роторних снігоочищувачів, 67 піскорозкидачів, навісного обладнання – 49 одиниць, 8 солерозподілювачів, 27 бульдозерів, 57 навантажувачів, 55 автогрейдерів.

Крім того, укладено 30 договорів на залучення снігоочисної техніки:

1. Снігозатримуючі щити:

Виготовлення та ремонт снігозатримуючих щитів – 662 од.

2. Заготівля паливо-мастильних матеріалів:

Бензин – 42 т;

Дизельне паливо – 60 т.

Укладено договори з АЗС області на постачання паливно – мастильних матеріалів в зимовий період.

Серед підрядних організацій, які у 2009 році забезпечили своєчасне і якісне виконання робіт, начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Ігор Завійський відзначив ДП `Львівський облавтодор`, з обсягом виконаних робіт за 10 місяців 2009 року 124,3 млн. грн., ЗАТ `Трансмост`, яке виконало робіт за 10 місяців на суму 23,6 млн. грн., а також ТзОВ `Будімекс Автодор` з обсягом виконаних робіт за 10 місяців 6,4 млн. грн.

Використання сучасних технологій зумовлюють два головні фактори: наявність сучасної спеціалізованої техніки (асфальтні заводи, навантажувачі, асфальтоукладальники, котки і т.д.) та наявність і вміння працювати з сучасними матеріалами (модифіковані бітуми, кубовидний фракційний щебінь, бітумні емульсії, геотекстильні матеріали і т.д.).

Обов’язковими умовами тендерів, які поводились Службою автомобільних доріг, є врахування цих факторів, тому використання сучасних технологій гарантовано в повній мірі.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6850