`Харківобленерго` побудувало підстанцію для енергозабезпечення основних об`єктів Євро-2012

`Харківобленерго` побудувало підстанцію для енергозабезпечення основних об`єктів Євро-2012

АК `Харківобленерго` завершила будівництво підстанції 110 кВ `Каштанова` за програмою підготовки системи енергозабезпечення регіону до фінальних матчів Євро-2012. Як сьогодні повідомив кореспондентові УКРІНФОРМу голова правління компанії Сергій Кірік, зараз на підстанції ведуться роботи з підготовки до пуску.

За словами Сергія Кіріка, об`єкт буде введений в експлуатацію з випередженням планових термінів - у грудні поточного року. `Каштанова` збудована за рахунок власних коштів компанії. Загальний обсяг інвестицій `Харківобленерго` у створення ПС-110 `Каштанова` становив 99,8 млн. гривень. Потужність нової підстанції - 80 МВт.

Голова правління відзначив, що створена `дуже серйозна розв`язка`. Через ПС `Каштанова` будуть забезпечені ключові об`єкти Євро-2012 у Харкові: стадіон `Металіст`, міжнародний аеропорт, готелі.

Компанія веде роботи до фіналу чемпіонату Європи і по інших об`єктах системи енергозабезпечення регіону. На замовлення `Харківобленерго` розробляється проект високовольтної лінії, яка зв`яже підстанції `Дергачі` і `Перемога` для надійного забезпечення нових станцій метрополітену.

Компанія інвестувала у розвиток системи енергозабезпечення регіону 2008 року 139 млн. гривень, а за 9 місяців нинішнього року - 96,7 млн. гривень, що вище планового показника майже на 14%.

Володимир Фоменко
http://www.ukrinform.ua/
Идентификатор: 6861