Борис Колесніков: Уряд у 2010 році виділить 32 млрд. гривень для фінансування підготовки та проведення в Україні Євро-2012

Борис Колесніков: Уряд у 2010 році виділить 32 млрд. гривень для фінансування підготовки та проведення в Україні Євро-2012

Уряд у 2010 році загалом виділить 32 млрд. гривень для фінансування підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

24 млрд. гривень передбачено новою Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, яку Кабінет Міністрів прийняв на своєму засіданні 14 квітня.

За словами Бориса Колеснікова, до цієї суми додаються ще 2 млрд. гривень як компенсація за кредитами, що передбачені на придбання автобусів і тролейбусів для міст-організаторів Євро-2012. Ще 6 млрд. гривень буде виділено для компенсації відсотків за кредитами на будівництво готелів.

Борис Колесніков підкреслив, що нова Програма створює правові, соціальні, економічні та організаційні умови для успішного проведення в Україні фінальної частини чемпіонату.

Віце-прем`єр-міністр відзначив, що в результаті виконання Програми буде створено умови для інтенсивного розвитку підприємництва в усіх галузях економіки, зокрема готельного бізнесу, залучено інвестиції в сумі понад 80 млрд. гривень, а також збільшено обсяги податкових надходжень до бюджету майже на 28 млрд. гривень.

Він зазначив, що виконання Програми дасть змогу поліпшити транспортну інфраструктуру міст, які прийматимуть чемпіонат, зокрема привести у відповідність з європейськими нормами аеропорти у Києві, Донецьку, Львові та Харкові. Так, буде завершена реконструкція злітно-посадкових смуг, аеродромів та будівництво терміналів. Крім того, згідно з Програмою, до чемпіонату будуть побудовані автомобільні дороги загального користування, оновлено громадський та залізничний транспорт.

За словами Бориса Колеснікова, виконання Програми також сприятиме покращенню спортивної інфраструктури міст, які приймають Євро-2012. Крім двох існуючих стадіонів буде збудовано ще два, які відповідають вимогам ФІФА та УЄФА, що дасть змогу проводити змагання будь-якого рівня. До Євро-2012 буде збудовано, реконструйовано або переобладнано більш як 30 стадіонів і тренувальних баз, що значно покращить умови проведення вітчизняних футбольних змагань і тренувань українських команд.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 7306