Володимир Яцуба: вже в липні буде перший транш коштів на добудову житлових об’єктів

Володимир Яцуба: вже в липні буде перший транш коштів на добудову житлових об’єктів

Вже на липень місяць заплановано 40 млн. грн. видатків на добудову незавершених житлових об’єктів з високим ступенем будівельної готовності. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба на прес-конференції в четвер 3 червня.

За його словами, Мінрегіонбуд відібрав перших 20 житлових об’єктів з високим ступенем будівельної готовності, питання щодо добудови яких найближчими днями розглянуть в Уряді спільно з банками.

Заступник Міністра Дмитро Ісаєнко уточнив, що мова йде про ті об’єкти, на які раніше вже було взято забудовниками кредит, тепер питання стоїть до банків, щоб знайти можливість не підвищувати їм кредитні ставки.

Нагадаємо, раніше Міністр Володимир Яцуба на урядовій нараді щодо введення в експлуатацію об’єктів житлового будівництва з високим ступенем будівельної готовності інформував, що станом на 1 січня 2010 року в Україні налічується більше 4 тисяч незавершених житлових будівель, з яких половина багатоквартирні будинки. 60 відсотків з них не будується через брак коштів.

На виконання доручення Уряду Мінрегіонбудом разом з областями було проаналізовано ситуацію та підготовлено перелік об’єктів з високим ступенем готовності.

На всі ці будинки розроблена проектно-кошторисна документація та надано дозволи на будівництво.

Із загальної кількості об’єктів, ступінь будівельної готовності більше 50% мають 683 об’єкти на 72 тисячі квартир.

Зі ступенем готовності більше 70% - 459 об’єктів на 50 тисяч квартир.

У державному бюджеті на 2010 рік передбачено: 1 млрд. 40 млн. гривень на будівництво доступного житла; 2 млрд. гривень - Державної іпотечної установи на пільгове кредитування. Ці кошти будуть залучатися під державну гарантію.

Також у державному бюджеті передбачено 140,4 млн. гривень на забезпечення житлом інвалідів 1 групи Великої Вітчизняної війни.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 7506