Цієї зими Уряд не планує вносити жодних змін до тарифів для населення
Ілюстраційне фото: Steven Haddock on Unsplash

Цієї зими Уряд не планує вносити жодних змін до тарифів для населення

Під час засідання Уряду 30 січня, Прем’єр-міністр України, Денис Шмигаль, підтвердив, що пільговий тариф на електроенергію для населення залишиться на рівні 2 гривні 64 копійки за кВт⋅год, і протягом цієї зими не планується внесення жодних змін до тарифів для населення.

Після минулої зими, коли 50% енергосистеми було пошкоджено ворожими ракетами й дронами, Україна виконала ремонти та додала до енергетики 2,2 ГВт потужності. За словами Прем’єр-міністра, наразі не передбачається жодних обмежень чи відключень в жодному регіоні.

Атомна генерація залишається основою української енергетики, і країна реалізує амбітні проекти спільно з американською компанією Westinghouse. Ці проекти включають будівництво двох енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

Додатково, у співпраці з USAID впроваджується проект з облаштування газотурбінних установок для децентралізації енергосистеми. З метою зробити енергосистему більш стійкою та менш уразливою до ворожих атак, уряд планує придбати 91 таку установку для 32 міст.
Идентификатор: 15539