На Львівщині збудують завод газобетону
Фото: ГК “Ковальська»
Зліва направо: Сергій Пилипенко, генеральний директор Групи «Ковальська», та Йост Оортхуйзен, генеральний директор Invest International.

На Львівщині збудують завод газобетону

Промислово-будівельна група «Ковальська» оголосила про успішне укладення угоди з Invest International на отримання кредиту в сумі 27 мільйонів євро. Кошти виділені на розвиток виробництва екологічно чистих газобетонних блоків і панелей у співпраці з корпорацією Aircrete Europe в Україні. Ця фінансова угода, яка отримала підтримку Голландського фонду (Dutch Good Growth Fund), призначена для придбання сучасного обладнання та запуску нового виробничого комплексу, розташованого поблизу села Розвадів у Львівській області. Будівництво заводу вже активно ведеться, і загальна інвестиційна сума проєкту становить 42 мільйони євро.

Корпорація Aircrete Europe візьме на себе постачання обладнання для виробництва автоклавного газобетону з Нідерландів і розробку технології для заводу в Україні. Ця технологія, відома як «автоклавний газобетон», відрізняється своєю ефективністю у збереженні енергії, що дозволяє будівлям, які використовують цей матеріал, заощаджувати приблизно 20% енергії.

Керуючий директор Aircrete Europe, Ральф Баєр, висловив позитивну думку про цей проєкт, називаючи його важливим кроком у відновленні галузі. Він додав: «Новий завод буде оснащений останніми інноваціями корпорації Aircrete, спрямованими на досягнення найвищого рівня автоматизації, продуктивності та якості виготовленої продукції з гладкими поверхнями. Ми щиро вдячні компанії «Ковальська» за їх довіру в цьому важливому проєкті будівництва зразкового заводу в Європі».

Під час будівництва заводу передбачається створення додаткових робочих місць для близько 350-400 осіб, а після його запуску на заводі буде зайнято приблизно 240 працівників. Цей проєкт сприятиме не лише розвитку екологічної будівельної галузі в Україні, але й збільшенню зайнятості в регіоні.
Идентификатор: 15493