У Херсоні місцеві перевізники перекрили рух у центрі міста, протестуючи проти перерозподілу маршрутів

У Херсоні місцеві перевізники перекрили рух у центрі міста, протестуючи проти перерозподілу маршрутів

У Херсоні водії близько 100 маршрутних автобусів зібралися на центральній площі міста – площі Свободи, на знак протесту проти перерозподілу пасажирських маршрутів у місті.
Як передає кореспондент УНІАН, автобусів було так багато, що вони не помістилися всі на площі і тому тимчасово перекрили рух по вул. Ушакова. Через півгодини рух вулицею було відновлено.
Пікетники не згодні з рішенням конкурсної комісії виконкому, яка віддала 6 основних пасажирських маршрутів, які раніше обслуговувались приватним підприємством «МіС», комунальному підприємству `Херсонський міський автобусний парк` (КП ХМАП). Рішення комісії набуває чинності 1 листопада. З погляду перевізників це рішення непрозоре і прийнято на користь комерційних структур близьких до керівництва міста. В результаті без роботи можуть залишитися близько 1 тис. чол., які задіяні в обслуговуванні зазначених маршрутів.
Пікетники зустрілися з мером Херсона Володимиром САЛЬДО, який підтвердив інформацію про рішення комісії і висловив свою точку зору, що це рішення спрямоване на поліпшення якості пасажирських перевезень в Херсоні.
Опонентом йому виступив депутат міськради і член конкурсної комісії Павло МАКЕЙЧИК, який висловив думку, що рішення комісії ухвалене з грубими порушення діючого законодавства і під тиском з боку міської влади. На представників конкурсної комісії не вплинув навіть протест місцевої прокуратури, який було зачитано під час засідання комісії.
Також, на думку депутата, поліпшення якості перевезень не відбудеться, оскільки КП ХМАП офіційно має на балансі тільки 4 автобуси, а всі решта 187 з представлених на конкурс – орендовані у приватних перевізників разом з екіпажами.
За інформацією П.МАКЕЙЧИКА, рішення конкурсної комісії збільшить частку комунального підприємства на міському ринку транспортних послуг з 30% до 60%. Такий монополізм не може не вплинути на конкуренцію на даному ринку послуг і, відповідно, на їх якість.
Також пікетники зустрілися з губернатором області Борисом СІЛЕНКОВИМ, який підтримав позицію перевізників і висловив незадоволення з приводу методів роботи херсонської міської влади. На його думку, рішення комісії - це рейдерська атака комерційних структур близьких до керівництва міста на вже зайнятий сегмент прибуткового бізнесу. Б.СІЛЕНКОВ пообіцяв перевізникам всі матеріали щодо цього тендеру передати в прокуратуру області і зажадати від прокуратури вжити заходів прокурорського реагування для розв`язання конфліктної ситуації.
УНІАН
Идентификатор: 3184