Комісія КМДА вивчить технічний стан житлового будинку на вул. Червоноткацькій, що постраждав від вибуху газу в 2005 р.

Комісія КМДА вивчить технічний стан житлового будинку на вул. Червоноткацькій, що постраждав від вибуху газу в 2005 р.

Розпорядженням Київської міської державної адміністрації створено тимчасову міську комісію для визначення технічного стану житлового будинку на вул. Червоноткацькій, 16, що постраждав від вибуху газу в 2005 р.
Як передає кореспондент УНІАН, згідно з документом, текст якого розміщено на офіційному веб-порталі столичної влади, новостворена комісія має за два тижні подати на затвердження в КМДА акт обстеження технічного стану житлового будинку на вул. Червоноткацькій, 16, з висновками про його технічний стан та пропозиціями щодо подальшого використання цього будинку.
Розпорядженням затверджено склад тимчасової комісії у кількості 12 осіб. Очолив її перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО.
Довідка УНІАН. 24 вересня 2005 р. у Києві в житловому будинку за адресою вул. Червоноткацька, 16, стався вибух, в результаті якого загинула одна людина, ще п`ятеро постраждали. Вибух, що спричинив пожежу, стався в одній з квартир на 2-му поверсі п`ятиповерхового будинку близько 10-ї години ранку.
Внаслідок потужного вибуху було зруйновано та пошкоджено міжповерхове покриття та міжквартирні ненесучі перегородки будинку, повилітали шибки. Загалом постраждало 20 сусідніх квартир, з них 9 квартир підлягали відселенню.
Згідно з розпорядженням Київського міського голови, 30 вересня було створено тимчасову комісії з розслідування причин вибуху. У свою чергу на райдержадміністрацію та Головне управління житлового забезпечення було покладено завдання забезпечити відселення мешканців з аварійної частини будинку, визначити проектну організацію та укласти з нею угоду про обстеження технічного стану будинку, а також забезпечити виконання протиаварійних робіт.
УНІАН
Идентификатор: 3201