Будівництво першої черги метро на Теремки коштуватиме Києву близько 1,7 млрд. грн.

Будівництво першої черги метро на Теремки коштуватиме Києву близько 1,7 млрд. грн.

Будівництво першої черги Куренівсько-Червоноармійській гілки столичного метрополітену в напрямку житлового масиву Теремки, що передбачає введення в експлуатацію трьох станцій – `Деміївська`, `Голосіївська`, `Васильківська` - коштуватиме Києву 1,659 млрд. грн.
Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в інформаційних матеріалах, наданих для ознайомлення під час сьогоднішньої виїзної наради Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО на місце будівництва станції `Деміївська`.
Довжина ділянки лінії метрополітену від `Либідської` до `Васильківської` становитиме 3,8 км. На сьогодні на будівництві нової ділянки лінії освоєно 250 млн. грн. На наступний рік для завершення її будівництва та введення в дію трьох нових станцій необхідно 1,233 млрд. грн.
Другу чергу будівництва продовження Куренівсько-Червоноармійської лінії - від `Васильківської` до станції `Виставковий центр` та станції `Іподром` - передбачено завершити до 2011 р. Довжина цієї ділянки метро становить 2,8 км.
Третя черга передбачає продовження лінії до станції метро `Теремки` та ще однієї `Одеської`. Будівельна довжина останньої - 2,8 км.
Л.ЧЕРНОВЕЦКИЙ повідомив журналістам, що будівництво станції `Деміївська` планується завершити у травні наступного року. Водночас запуск в експлуатацію трьох нових станцій відбуватиметься одночасно після завершення їх будівництва у грудні 2008.
Мер зазначив, що паралельно відбувається реконструкція Московської площі. Тут буде побудовано дворівненву сучасну розв`язку, завдяки чому пропускна спроможність зросте з 9 тис. до 12 тис. автомобілів на годину. Також буде збільшено кількість наземного транспорту, що покращить якість перевезення жителів району до центру міста та в інші райони Києва.
УНІАН
Идентификатор: 3181